torstai 27. lokakuuta 2011

Kuinka hamppu pääsi pilveen: kannabiksen genomi on kartoitettu.

Kanadalainen tutkimusryhmä on jakanut Cannabis sativan geenit sekvensseihin. Samalla paljastuivat ne geneettiset muutokset, joiden tuloksena syntyivät kasvin lääkitsevät  ominaisuudet.

Jon Page on kasvibiokemisti ja biologian dosentti Saskatchewanin yliopistossa. Hän kertoo, miten yksinkertainen geneettinen kytkin on todennäköisesti vastuussa THCA:n, eli tetrahydrokannabinolihapon tuotannosta. THCA on kannabiksen aktiivisen ainesosan, THC:n esiaste.

"Transkriptomianalyysi paljasti että marijuanassa THCA-syntaasi geeni , THCA:n tuotantoon tarvittava entsyymi, on aktiivinen, mutta hampussa ei" Page kertoo.

Tim Hughes on projektin apulaisjohtaja sekä professori  Terrence Donellyn solujen ja molekyylibiologian tutkimuskeskuksella että Toronton yliopiston molekyyligenetiikan laitoksella. Hän kertoo tutkimusryhmän vertailleen voimakasta Purple Kush -kantaa Suomessa kehitettyyn Finola -hamppuun, jota kasvatetaan siementen tuotantoa varten. Hampussa ei THCA:ta ole, mutta siinä on toista, ei-psykoaktiivista substanssia nimeltään CBDA, cannabidiolihappo.

"Näiden kahden genomin yksityiskohtainen analyysi paljasti että lajikkeiden domestikaatio, kasvatus ja jalostus on aiheuttanut entsyymin ( CBDA-syntaasi ) häviämisen, joka muuten alkaisi kilpailla THCA:n tuotantoon käytetyistä metaboliiteista ( aineista, jotka osallistuvat aineenvaihduntaan )" Hughes kertoo.

Toisinsanoen tämä tarkoittaa sitä, että tuhansien vuosien kasvattamisen aikana, hamppufarmarit valikoiden jalostivat Cannabis sativaa kahdeksi eri variaatioksi; saadakseen yhdestä kuitua ja siemeniä, ja toisesta lääkettä. Marijuanaa on käytetty lääkkeenä yli 2 700 vuotta, ja sen lääkinnällistä potentiaalia tutkitaan yhä tänäkin päivänä.

"Kasvit ovat tänäkin päivänä suurin lääkkeiden lähde, sekä luontaisessa muodossa että lääkeyhdisteissä," Page selittää. "Vaikka julkaistuna on yli 20 kasvin genomit, riisistä ja maissistä lituruohoon, tämä on ensimmäinen lääkekasvin genomi."

Tutkijat odottavat Cannabis sativan genomin auttavan vastaamaan peruskysymyksiin kasvin biologiasta sekä sen lukemattomien sovellutusten kehittämisessä. Näihin lukeutuvat lajikkeet lääketuotantoon, suurituottoiset teollisuushamput sekä runsaasti öljyä tuottavat hampunsiemenvariaatiot. Hampunsiemenöljyssä on paljon mm. omega-6:sta, ihmiselle tärkeää rasvahappoa. Teollisuushamppujen kuitua käytetään mm. tekstiilien tuotantoon.

Canadian Hemp Trade Alliancen mukaan vuonna 2010 Kanadan alueella kylvettiin noin 10 117 satohehtaaria, suurin osa tästä sijaitsee Manitobassa. Koska hamppu assosioidaan marijuanaan, viljelijöiden tulee rekisteröityä Kanadan terveysministeriössä. Saskatoonissa oleva bioteknologiayritys, Prairie Plant Systems, valmistaa terveysministeriön tilauksesta lääkekannabista.

Lähde:

ScienceDaily

1 comments:

waxmann kirjoitti... [reply]

Hello

Have some useful information i will like to shear with you about buy bulk thca isolate | powder read more.


For more details...

cotact: +1 (424) 235-3914

EMAIL: support@420labextracts.com

website: 420labextracts.com

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...