tiistai 18. lokakuuta 2011

Kalifornian lääkäriliitto vaatii kannabiksen laillistamista

Kalifornian lääkäriliitto (CMA) hyväksyi perjantaina virallisesti kannan, jonka mukaan kannabis tulisi laillistaa ja saattaa yhteiskunnan valvontaan. Päätös perustuu CMA:n komiteamietintöön (Cannabis and the Regulatory Void), josta käy ilmi, etteivät lääkärit saa nykyisen lainsäädännön takia riittävän laadukasta tutkimustietoa kannabiksesta. Lääkäriliiton mietintö on syvällinen analyysi kannabiksen asemasta ja yhteiskunnan toimenpiteistä sitä kohtaan.

CMA on USA:n ensimmäinen osavaltiotasoinen lääkärijärjestö, joka on omaksunut viralliseksi kannakseen kannabiksen laillistamisen. "CMA voi olla ensimmäinen, mutta ei viimeinen lääkäriliitto, joka ottaa tämän kannan. Harkitsimme päätöstämme perusteellisesti ja se perustuu ainoastaan tieteellisiin seikkoihin", kertoi CMA:n johtaja James T. Hay. CMA:n johtokunta hyväksyi kannabiksen laillistamisen ajamisen lääkäriliiton linjaksi yksimielisellä päätöksellä viime perjantain kokouksessa Anaheimissa.

USA:n liittovaltio luokittelee kannabiksen edelleen I-luokan huumausaineeksi, joka rajoittaa kannabiksen lääketieteellistä tutkimusta. Laillistamisvaatimuksen lisäksi CMA painottaakin, että kannabis tulisi myös luokitella uudelleen. Kannabista tulisi myös verottaa samalla tavalla kuin tupakkaa ja alkoholia.

"Meillä ei yksinkertaisesti ole riittävästi tieteellistä näyttöä, jotta voisimme ymmärtää kannabiksen hyötyjä ja riskejä", sanoi CMA:n johtokunnan puheenjohtaja Paul Phinney. Phinneyn mukaan tällä hetkellä lääkekäyttöön tai viihdekäyttöön myytävän kannabiksen koostumuksesta tai vahvuudesta ei tarvitse kertoa yhtään mitään. Kannabis pitäisi laillistaa, jotta sitä voisi tutkia ja sen kauppaa säädellä.

Kalifornian osavaltio on jo dekriminalisoinut kannabiksen, mutta se on edelleen laiton liittovaltiotasolla. CMA suosittelee niin lääke- kuin viihdekäyttöön tarkoitetun kannabiksen laillistamista, jotta osavaltiot voisivat valvoa sen puhtautta ja turvallisuutta.

Lähde: CMA:n tiedote 16.10.2011

0 comments:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...